cssfinxul
contact club
0749 894 835

Noutati


George Stoleriu campion national la sah rapid si vicecampion national la dezlegari

In perioada 1-12 aprilie 2012 la Calimanesti - Caciulata au avut loc Campionatele Nationale pentru copii si juniori unde au participat peste 400 de copii.

Calificat direct in finala tarii George Stoleriu a avut o prestatie buna reusind sa castige 2 medalii (1 aur la sah rapid + 1 argint la dezlegari). La celelalte 2 probe (sah practic si blitz) el a ratat podiumul clasandu-se pe locul 4.

Cu siguranta se putea obtine mai mult anul acesta, dar George a incetat sa se pregateasca zilnic, cu 2 luni inainte de Campionatele Nationale.

O mare greseala din partea lui, aceste sanse sunt unice in viata, sunt momente pe care nu trebuia sa le trateze cu indiferenta.

Sahul cere multa munca, seriozitate, sacrificiu, el fiind constrans de factori sociali: de relatiile sociale, de climatul socio - psihologic din cadrul colectivului, de maturitate idiologica si morala a personalitatii.

Cand vointa va fi dublata prin munca sustinuta rezultatele vor fi notabile, harul dat de la Dumnezeu nefiind de ajuns.

Datorita celor 2 medalii cucerite de George, Clubul Sportiv Sfinxul Iasi s-a clasat pe locul 21 din 90 de cluburi participante la Campionatele Nationale de sah pentru copii si juniori.

Incepand cu 28 aprilie Iasul va gazdui Campionatul Mondial scolar, clubul nostru fiind reprezentat de 2 sahisti: George Stoleriu si Iosif Achirei.

Presedinte Club Sportiv Sfinxul Iasi,

George Paval

thumb2

Editia a II-a a turneului international de sah "Cupa Sfinxul"

Clubul Sportiv Sfinxul Iasi a organizat saptamana trecuta a II-a Editie a concursului de sah "Cupa Sfinxul", competitie care s-a desfasurat pe parcursul a 7 runde.

Anul acesta in lista de start a turneului s-au gasit 87 de sahisti, jucatori din: Bucuresti, Bacau, Braila, Focsani, Suceava, Galati, Botosani, Lugoj, Brasov si Iasi. Arbitrul turneului a fost d-nul Danilov Vladimir, legitimat la C.S Politehnica Iasi.

Dupa 7 partide disputate intens, clasamentul general arata astfel: locul I - Maestrul international Manea Alexandru de la C.S.M Lugoj (vicecampion national la sah rapid 2010) cu 6 puncte/7 posibile , locul II - Filip Lucian C.S. Micul Sahist Iasi, locul III Ciobanu Aurelian Clubul Municipal Speranta Focsani, locul IV Paval George (presedintele Clubului Sportiv Sfinxul Iasi), locul V Martian Dragos-Daniel C.S. Sah Club Galati.

La categoria Elo < 2000 primele 3 locuri au fost ocupate de: I Acsinte Matei - Ionut (5 puncte) C.S. Politehnica Iasi, II Vartolomei Victor C. S. Tinerii Maestri Bucuresti si III Ratiu Cristian C.S. Ariadna Suceava.

La categoria Elo < 1800 premiile au fost acordate: I Ciobanu Ovidiu C.S.Sfinxul Iasi, II Tamba Dumitru C.S. Iasitel Iasi, III Tudor George - Leonard C.S. de Sah Ioios Brasov.

La categoria Copii < 12 ani primele 3 locuri au fost ocupate de: I Stoleriu George de la C.S. Sfinxul Iasi, II Muntianu Razvan - Gavril C.S. Politehnica Iasi, III Zubcu Vlad - George C.S. Politehnica Iasi.

La categoria Copii < 10 ani primele 3 locuri au fost ocupate de: I Dumitrescu Matei - Pavel C.S. Micul Sahist Iasi, II Prodan Alexandru C.S. Micul Sahist Iasi, III Azamfirei Smaranda - Georgiana C.S. Politehnica Iasi.

Anul acesta am avut placerea de a acorda 24 de premii pe 5 categorii, clubul nostru reusind sa adune un fond de premiere in valoare de 7000 de lei.

Aceste lucruri au fost posibile datorita sponsorilor nostri: S.C. Turism Moldova S.A., Primaria Iasi, Dedal Tur, Pro Toby, Arte Flowers, Energy Quote, Select Grup, Cabinet parlamentar deputat Petru Movila, Agentia Preference si nu in ultimul rand firmei Bristot. Pe aceasta cale imi doresc sa le multumesc pentru sprijinul acordat. Clubul nostru isi doreste ca la Editia a III-a, care se va desfasura in luna februarie 2013 sa adune mai multi participanti si sa ofere un fond de premiere mai mare ca anul acesta.

Presedinte,

George Paval

thumb2

George Stoleriu ocupa locul 1 la elo < 1800 la Grand Prix Iasi Etapa a III-a

In perioada 10-13 noiembrie 2011 a avut loc in Iasi, etapa a III-a a Grand Prix-ului, unde s-au reunit jucatori de sah din Romania (Iasi, Bacau, Piatra Neamt), Republica Moldova si Grecia.

Concursul a avut loc in sala de sport a liceului ,,Garabet Ibraileanu’’. Paralel cu Turneul A adresat seniorilor si copiilor de performanta s-au desfasurat inca 2 turnee: Turneul B – pentru copii legitimati si Turneul C – copii nelegitimati.

Clubul nostru de sah a fost reprezentat la Turneul A de 2 juniori, Stoleriu George (4 puncte din 7 posibile) el obtinand cel mai bun rezultat de pana acum la un Grand Prix, (locul 1 la elo < 1800 ) si Chisingher Mihail – Leonard (3 puncte din 7 posibile).

La Turneul B, unde au fost 60 de participanti am fost reprezentati de: Bosinceanu Alin - Marian (5,5 puncte din 9 – locul 18), Ciobanu Stefan (4,5 puncte/ 9 – locul 33), Achirei Iosif (4 puncte din 9 – locul 42). Sper ca dorinta de a face performanta sa aduca mai multa seriozitate in antrenamentele celor 3 si pe viitor sa obtina cupele mult visate.

La Turneul C, aflat la primul sau conurs micutul Diaconu Victor, a obtinut 1 punct din 4 partide. A fost primul sau test, el descoperind o lume noua, familia sahistilor!

Bine ai venit Victor! Imi doresc sa te ajut sa devii un jucator bun, asta depinde si de tine….ma refer la munca depusa.

thumb2

Pavăl George castigă Memorialul Mihai Molodoi

În perioada 22-25 septembrie 2011 s-a desfăşurat la Piatra Neamţ un concurs de sah în memoria maestrului Mihai Molodoi. Aici s-au reunit 37 de jucători din: Bacău, Piatra Neamţ, Bicaz, Iaşi si Brăila.

Dupa 7 runde disputate intens, George Pavăl (C.S. Sfinxul Iaşi) a reusit să se claseze pe locul I, adunând 6 puncte din 7 partide (5 victorii si 2 remize). La egalitate de puncte, dar cu un bucholtz mai slab s-a aflat candidatul Virgil Dumitrescu (C.S. Cimentul Bicaz) urmat de Dan Cristian – Mihăită 5,5 puncte (C.S. Orizont 64 Brăila).

Rezultatele le puteti vedea accesând adresa:
http://www.chess-results.com/tnr56242.aspx?art=4&lan=1&fed=ROU&turdet=YES

Preşedinte Club Sportiv Sfinxul Iaşi,
Pavăl George

thumb2 thumb2

George Stoleriu, cel mai bun junior la turneul international de sah Mihail Sadoveanu, editia a XXV- a – turneul B, desfasurat in perioada 19 – 25 august 2011

Un premiu mult ravnit de catre 79 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, a fost cucerit de cel mai bun junior al clubului nostru, George Stoleriu (9 ani), obtinand un rezultat covarsitor, 8 puncte din 9 posibile (7 victorii si 2 remize). La inceputul concursului el era favoritul numarul 5 la castigarea acestui turneu, dar pe parcursul rundelor a demonstrat ca elo – ul nu intotdeauna decide clasamentul final al unui concurs, devansand jucatori mult mai experimentati si cu o varsta mai mare decat a lui. In ultimii ani scoala de sah din Republica Moldova s-a impus categoric la acest turneu, satisfactia clubului nostru este cu atat mai mare, deoarece un sahist roman a reusit sa detroneze suprematia adversarilor de peste Prut.

La turneul B a participat si Alin Bosanceanu, alt junior al clubului nostru, el obtinand 4,5 puncte si locul 37, un rezultat slab pentru un junior cu varsta de 11 ani, avand in vedere ca el a inceput sa joace sah de performanta acum 4 ani. Imi pare rau pentru el, asteptand sa se claseze pe o pozitie mai buna. Daca dorinta de studiu nu exista, automat si rezultatele sunt pe masura…

La turneul A, Paval George a terminat concursul pe pozitia 29 din 148 de participanti, cu 5,5 puncte din 9 posibile, un rezultat multumitor avand in vedere participarea deosebit de calitativa a participantilor la turneu.

Preşedinte Club Sportiv Sfinxul Iaşi,
Pavăl George

thumb2 thumb2 thumb2

Pavăl George termină concursul de şah "Cupa de vară", Bicaz 11 – 14 august pe locul III

În perioada 11-14 august 2011, Bicazul a fost gazda celui mai puternic turneu de şah care s-a desfăşurat in judeţul Neamţ pâna acum. Turneul a fost organizat de preşedintele clubului Bicaz, candidatul de maestru Sebastian Volcinsche. Turneul a fost onorat cu prezenţa a 71 de jucatori de şah, cu vârste cuprinse intre 5 si 72 de ani, din România si Republica Moldova.

Sportivul clubului Sfinxul Iaşi, instructorul de şah, Pavăl George a terminat pe locul III, cu 5,5 puncte din 7 posibile (4 victorii si 3 remize).

Reuşind un turneu foarte bun, şahistul Pavăl George se declară mulţumit de forţa de joc dovedită, obţinând victorii la: Budur Costel (cel mai bine clasat jucător din judeţul Neamţ – locul 6), Ifrim Silviu (instructor de şah din judeţul Bacău – locul 4), remiză cu Marele Maestru moldovean Sănduleac Vasile (câştigătorul Memorialului Mihail Sadoveanu 2010 - locul 2).

Începând cu data de 19 august 2011, clubul sportiv Sfinxul Iaşi, va participa la cel mai tare turneu de şah organizat anual in Iaşi, Memorialul Mihail Sadoveanu (19 – 25 august 2011). Pe aceasta cale vreau sa urez succes tuturor sportivilor clubului nostru.

Preşedinte Club Sportiv Sfinxul Iaşi,
Pavăl George

thumb2

CONCURSUL INTERNATIONAL DE SAH "TROFEUL LITORALULUI XXI - EFORIE NORD" DESFASURAT IN PERIOADA 22-IUNIE-2 IULIE 2011, ADUCE 2 PREMII PENTRU CLUBUL SPORTIV SFINXUL IASI

La sfarsitul lunii trecute "Clubul Sportiv Sfinxul Iasi" a poposit pe malul marii pentru a participa la concursul international de sah Trofeul Litoralului Ed. XXI. Un concurs foarte puternic cu o participare numeroasa, cu jucatori provenind din: Romania, Serbia, Rusia, Republica Moldova.


Instructorul de sah Paval George (participant la Turneul A – 99 de participanti) a realizat 7 puncte din 11 posibile, castigand locul IX la General (300 ron).

Ultima runda a fost una deosebita, jucata in compania Marelui Maestru roman Mihai Suba (campion European la veterani 2011). Din pacate Instructorul de sah iesean Paval George nu a putut sa-si mentina avantajul obtinut in deschidere, si pe final a cedat in fata Marelui Maestru, dupa o partida aprig disputata, In cele ce urmeaza am onoarea sa comentez partida jucata in ultima runda:

thumb1 thumb2
Alb: Paval GeorgeNegru: Suba Mihai

1.d4 Cf6 (am incercat sa evit deschiderea engleza jucata si de marele maestru Mihai Suba la alb) 2.Cf3 e6 (Cf3 - o mutare solida care evita unele gambituri) 3.c4 c5 4.g3 a6!? (ultima mutare a negrului a fost o mutare surprinzatoare, Marele Maestru Suba incercand sa-mi testeze cunostintele teoretice) 5.Ng2 b5?! (gandind ca vrea sa joace b5 am ales sa pun nebunul pe diagonala h1 – a8) si intradevar a urmat b5….(o mutare indoielnica dupa parerea mea) 6.Ce5 Ta7 (o mutare cu castig de tempo Ce5, chiar daca nu este bine sa muti din aceeasi piesa de 2 ori in deschidere, am gandit ca imi plasez calul in centrul tablei si in acelasi timp amenint capturarea turnului de pe a8, iar negrul nu va putea face o mutare de dezvoltare ci una prin care va trebui sa-si salveze turnul) 7.d:c5! N:c5 (dupa 20 de minute de analiza am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac din nou o mutare care se considera a fi o exceptie, cedez pionul central d4, ii dezvolt in acelasi timp nebunul de pe f8, dar ii fac un pion slab) 8.Cd3 Nd4 9.c:b5 a:b5 (cred ca era mai bine sa joc 9. c5, dar am ales sa ii fac un pion slab pe b5) 10.e3 Nb6 11.Cc3! Nb7! (o mutare prin care imi dezvolt calul si amenint capturarea unui pion; negrul raspunde activ cu Nb7, sacrifica un pion cu ideea ca imi va ramane slabiciuni pe campurile albe dupa schimbul nebunilor) 12.N:b7 T:b7 (am acceptat trocul) 13.C:b5 Na5+ 14.Cc3 N:c3+ 15.b:c3 Da5! (Marele Maestru a reusit sa-mi faca 2 pioni slabi: a2 si c3 si incearca sa impiedice dezvoltarea nebunului de campuri negre) 16.0-0 0-0 17.a4! Tc8 (o mutare prin care imi eliberez nebunul la a3) 18.Na3 Ca6 (negrul isi dezvolta ultima piesa care nu participa la joc si impiedica in acelasi timp avansarea pionului liber de la a4) 19.Nb4 Df5 20.De2 h5?! 21.h4?? e5 (h4?? – cea mai slaba mutare din partida, stim ca un atac pe flanc se contracareaza cu un atac in centrul tablei, dar am incercat imposibilul….constient ca in acelasi timp mi-am slabit apararea la rege) 22.f3 Dh3 23.Dg2 De6 (Marele Maestru a reusit sa-mi pozitioneze dama pasiv, desigur nu o schimba – cand atacam si avem pion in minus nu schimbam piesele!!) 24.e4 d5! 25.e:d5 C:d526.Tfe1 Ca:b4 27.c:b4 C:b4 28.C:b4 T:b4 (negrul recupereaza pionul si obtine un final mai bun avand turnurile pozitionate mai activ si o tinta de atac…pionul de pe a4) 29.Te2 Ta8! 30.Tea2 Db6+ 31.Rh1 Ta5 32.Dd2 Db8 33.Rg2 Db7 34.De1 g6 35.Te2 Rh7 36.Tb1 T:b1(in criza de timp am incercat sa scot remiza dar in zadar, graba strica treaba….) 37.D:a5 Tb3 38.Tf2 e4! 39.De5 e:f3+ 40. Rh2 Db6 41. De1 Tb2. (Tehnica de castig a finalului spune tot despre acest jucator deosebit Mihai Suba) 0-1.


La turneul B (copii <10 ani), George Stoleriu a obtinut un rezultat important (7 puncte din 9 partide), terminand pe locul 3 din 97 de participanti.

thumb3

Din pacate el a pierdut primul loc in penultima runda cand a fost invins de Calin Alexandru (Micul Sahist Iasi). George a condus concursul timp de 7 runde, dar pe final a cedat inexplicabil. El a fost premiat cu 350 ron de catre doamna Elena Cristian, organizatoarea concursului, iar antrenorul Paval George cu suma de 150 de ron pentru munca depusa. Inca un rezultat foarte bun pentru Stoleriu George care cofirma forma deosebita in care se afla si seriozitatea cu care a muncit impreuna cu instructorul Paval George.

GEORGE STOLERIU CAMPION JUDETEAN SCOLAR LA SAH CLASELE I – II

Duminica, 29 mai 2011, George Stoleriu obtine din nou un rezultat de prestigiu.Experienta acumulata la concursurile puternice jucate in ultimul an si-a aratat rodul, el castigand categoric locul 1, cu 7 puncte din 7 partide.

"Micutul Carlsen" si-a surclasat adversarii, rand pe rand, demonstrand ca numai prin munca si ambitie poti deveni un campion!!!!

La clasele I – II au participat 68 de scolari, iubitori ai acestui sport nobil, la finele caruia podiumul arata astfel:

1 Stoleriu George ROU 1524 St. Barsanescu
2 Cotruta Alexandru-Mihai ROU 1476 BP Hasdeu
3 Nechita Vlad ROU 1382 V Conta

George vreau sa te felicit si sa-ti transmit in continuarea dragostea de sah, dragostea de a te perfectiona in acest sport deosebit! Toate acestea le vei obtine contiuand sa studiezi si sa-ti asculti antrenorul!

" Sa stii sa joci sah este usor, sa stii sa joci bine este mai greu "

La clasele III – IV au participat 33 de scolari. Cei 3 sportivi ai Clubului Sfinxul Iasi: Chisingher Mihail – Leonard (locul 11), Bosinceanu Alin – Marian (locul 13), Ciobanu Stefan (locul 21) s-au prezentat onorabil, cu un minus pentru Ciobanu Stefan care a lipsit de la club in ultima perioada, lipsa antrenamentelor aratand o scadere de forma. Nu pot sa fiu multumit de atitudinea lui Mihai si Alin, vreau mai multa seriozitate, vreau sa jucati cu mai multa ambitie si determinare.

thumb1
thumb2

 

'' SFINXUL'' PE PODIUM LA CUPA SERGENTUL 19 - 22 MAI 2011

La sfarsitul saptamanii trecute (19-22 mai 2011),  Clubul Sportiv Sfinxul Iasi a participat la Cupa Sergentul (Vaslui) cu un numar de 3 sportivi : George Paval, George Stoleriu, Andrei Popa. In lista de start au fost inscrisi 45 de sahisti din: Vaslui, Husi, Roman, Barlad, Craiova, Focsani, Iasi, Republica Moldova. Dupa 4 zile de concurs, Instructorul de sah Paval George a terminat pe locul 3, cu 5,5 puncte din 7, le egalitate de puncte cu locul 2. Evolutia este multumitoare avand in vedere ca el nu a fost invins in 7 partide.

1 I Vasile Marian 2053 ROU 44s1 35w1 4s½ 9w1 27s1 2s1 3w½ 6.0 29.0 25.0 5
2 CM Sava Bogdan 2195 ROU 41s1 22w1 19s1 4w1 6s½ 1w0 5w1 5.5 29.5 24.5 5
3 CM Paval George 2234 ROU 24s1 9w½ 10s1 27w½ 28s1 11w1 1s½ 5.5 29.5 22.5 4
4 IM Solcanean Serghei 2126 MDA 29w1 16s1 1w½ 2s0 14s1 12w½ 15s1 5.0 30.5 20.5 4
5 NM Marinescu Mircea 2228 ROU 18w1 28s½ 10w1 19s1 6w1 2s0 5.0 29.5 21.0 4
6 Biclea Daniel-Adrian 1201 ROU 14w½ 17s1 41w1 8s1 2w½ 5s0 22w1 5.0 21.0 4
7 FM Dominte Marian 2228 ROU 32w0 15s1 20w½ 21s½ 16w1 27s1 8w1 5.0 24.5 16.5 4
8 CM Tinta Gheorghe 2049 ROU 43s+ 12s1 6w0 24s1 9w1 7s0 4.5 29.0 19.5 4
9 I Ursan Cornel-Marius 1921 ROU 20w1 3s½ 13w1 1s0 21w1 8s0 23w1 4.5 29.0 19.0 4
10 Cerbulenco Liviu 1981 MDA 15w1 32s1 3w0 5s0 29w1 18s1 12w½ 4.5
28.5 18.5 4
George Stoleriu a fost declarat cel mai bun junior din turneu, avand o prestatie de exceptie, reusind victorii la jucatori experimentati :(Stamate Catalin elo 2013, Bratu Gheorghe elo 1859). El a terminat cu 3,5 puncte din 7, avand o performanta elo de 1959. In acest turneu el a fost in centrul atentiei, domnul Constantin Grosu (organizatorul turneului) felicitandu-l pentru jocul prestat.

thumb1
thumb2
thumb3
thumb4
thumb5

Clubul Sportiv Sfinxul Iasi castiga primele 2 medalii de aur la Campionatul National de
sah pentru copii si juniori 2011!!!

Dupa cum am anticipat, George Stoleriu a confirmat progresul facut in ultima perioada printr-o prestatie foarte buna la Campionatul National de sah pentru copii si juniori, desfasurat la Calimanesti – Caciulata in perioada 10 – 21 aprilie 2011. In cadrul campionatului s-au desfasurat 4 probe: sah practic, sah rapid, dezlegari si blitz.
  Daca la proba de sah practic a ocupat locul 6 din 122 de participanti (loc prin care s-a calificat direct la finalele de juniori din 2012), la sah rapid locul 8 din 97 de participanti, la dezlegari si blitz a iesit pe locul 1, obtinand 2 medalii de aur importante pentru clubul nostru, implicit pentru orasul Iasi.
Rezultatele lui sunt impresionante si datorita faptului ca el este in primul an la grupa de varsta B 10 (baieti 10 ani), el implinind 9 ani chiar a 2-a zi dupa terminarea campionatului. Cu aceasta ocazie Clubul Sportiv Sfinxul Iasi ii ureaza “La multi ani!!!“ si la mai multe reusite in plan sportiv.
Cel de-al doilea reprezentant al clubului, Chisingher Mihail – Leonard, a pornit de pe pozitia 79 din 122 de participanti, ocupand in final locul 48 la proba de sah practic. As vrea sa-l felicit pentru ambitia cu care a jucat, acesta refuzand o propunere de remiza in partida cu Sauca Gherman Catalin – Gheorghe (elo 1735), avand pion in minus, dar o pozitie mai buna pe tabla de joc. La proba de blitz a reusit o victorie notabila la fostul campion national din 2010, Zlatea Cezar – Stelian (B8).
Clubul Sportiv Sfinxul Iasi isi propune ca la Campionatul National din 2012 sa participe cu un numar mai mare de sportivi, de la care asteptam rezultate deosebite si un numar mai mare de medalii

Presedinte Club Sportiv Sfinxul Iasi, 
George Paval

thumb1
thumb2

 

Paval George se clasficica pe locul V la General la Grand Prix Iasi, 
Etapa a II-a, 31.03.2011 - 03.04.2011 !!

La sfarsitul saptamanii trecute, in Iasi a avut loc Etapa a II -a 
a concursului Grand Prix Iasi. La start au fost prezenti 85 de 
participanti, dintre care si 4 componenti ai clubului Sfinxul Iasi. Remarcam 
evolutia buna a instructorului Paval George care a terminat neinvins, cu 5,5 
puncte din 7 posibile, la egalitate cu locul II (Filip Lucian) dar cu un 
bucholtz mai slab. 

Din pacate Stoleriu George a ratat podiumul la juniori nascuti dupa anul 
1997, in ultima runda, cand a fost invins de Gheorghiu Calin (C.S Politehnica 
Iasi). Totusi el a obtinut 4 puncte din 7 partide, cu 2 victorii remarcabile, la 
Roxana Anton si Radu Ungureanu, acumuland 37 de puncte la coeficientul Elo. 
As vrea sa-l felicit pe Chisingher Mihail - Leonard pentru victoria obtinuta 
in fata lui Calin Alexandru (C.S. Micul Sahist Iasi). Sper sa ne surprinda la 
concursurile viitoare cu victorii in fata mai multor jucatori valorosi!!! 
Un rezultat slab a obtinut sportivul Bosinceanu Alin - Marian, nu ma 
asteptam la o asemenea prestatie. 

Concursul a fost un antrenament reusit pentru juniorii clubului Sfinxul 
Iasi, inainte de Campionatul National de juniori, care se va desfasura la 
Calimanesti in perioada 10 - 21 aprilie 2011. Aici vom fi reprezentati de 
Stoleriu George si Chisingher Mihail - Leonard la grupa de varsta Baieti 10 ani. 
Vreau sa le urez succes si imi doresc o prima medalie pentru Clubul Sfinxul la 
un Campionat National. 

Presedinte Club Sportiv Sfinxul Iasi, 
George Paval

thumb

 

Stoleriu George castiga Festivalul de sah ''Miron Costin'', Editia a IV-a, 19.03.2011 - 20.03.2011, Turneul C (copii legitimati la un club sportiv de sah,

In perioada 19.03.2011 - 20.03.2011 s-a desfasurat in Iasi Festivalul de sah pentru copii '' Miron Costin'', Editia a IV-a, unde au participat peste 200 de copii pasionati de acest sport. La Turneul C au participat cei mai talentati copii ai orasului Iasi, din clasele I - IV. Chiar daca George are doar 8 ani si 11 luni, a avut taria de a se lupta cu jucatori mult mai experimentati. El a adunat 6 puncte din 7 posibile, ocupand primul loc din 32 de participanti la Turneul C.

Turneul C. Vreau sa remarc victoriile obtinute la jucatorii Calin Alexandru ( locul I la sah individual şi titlul european la blitz la campionatele europene scolare de la Varna) si Zubcu Vlad - George (unul din cei mai talentati juniori din Iasi).

Felicitari lui George pentru reusita, se pare ca toata munca depusa impreuna 
a dat roade. 

Speram ca la campionatul national de sah pentru juniori, ce se va desfasura 
in perioada 10.04.2011 - 21.04.2011, la Calimanesti, sa se clasifice pe un loc 
fruntas. 

Pe aceasta cale vreau sa felicit si ceilalti copii de la Clubul ''Sfinxul'' Iasi pentru locurile ocupate, dar cum sunt un profesor exigent, ei ma pot multumi doar cu locuri pe podium !!!!! De aceea, le recomand studiu individual facut cu simt de raspundere.

Presedinte Club Sportiv Sfinxul Iasi, 
George Paval

thumb

Campionatul Judetean de Sah Neamt, 12.03.2011 - 13.03.2011

In perioada 12.03. 2011 - 13.03.2011 s-a desfasurat la Piatra Neamt, Campionatul judetean de sah Neamt. Aici am fost invitati pentru a participa de domnul Sebastian Volcinsche, presedintele Asociatiei Judetene de Sah Neamt.

La acest turneu am obtinut o medalie de aur prin Stoleriu George (copii < 10 ani) si o medalie de argint prin Bosanceanu Alin - Marian (copii < 12ani). Un rezultat deosebit pentru Clubul ''Sfinxul'' Iasi, avand in vedere faptul ca la acest concurs au participat cei mai buni copii ai judetului Neamt, avand varste cuprinse intre 6 si 14 ani.

Vreau sa remarc prestatia deosebita a lui Stoleriu George, care a fost neinvins, reusind un punctaj de 6,5 puncte din 7 posibile, el ocupand locul 2 in Clasamentul General la egalitate de puncte cu Puscasu Gabriel (C.S Pionul Piatra Neamt), dar cu un bucholtz mai slab.

La acest turneu a participat si noul membru al clubului, Chisingher Mihail - Leonard, el obtinand doar 4 puncte.

Presedinte Club Sportiv Sfinxul Iasi, 
George Paval

thumb

Noutati

02.05.2012

In perioada 1-12 aprilie 2012 la Calimanesti - Caciulata au avut loc Campionatele Nationale pentru copii si juniori unde au participat peste 400 de copii.
[citeste mai mult]

01.03.2012

Clubul Sportiv Sfinxul Iasi a organizat saptamana trecuta a II-a Editie a concursului de sah "Cupa Sfinxul", competitie care s-a desfasurat pe parcursul a 7 runde.
[citeste mai mult]

22.11.2011

In perioada 10-13 noiembrie 2011 a avut loc in Iasi, etapa a III-a a Grand Prix-ului, unde s-au reunit jucatori de sah din Romania (Iasi, Bacau, Piatra Neamt), Republica Moldova si Grecia.
[citeste mai mult]

30.09.2011

In perioada 22-25 septembrie 2011 s-a desfasurat la Piatra Neamt un concurs de sah in memoria candidatului de maestru Mihai Molodoi. Aici s-au reunit 37 de jucatori din: Bacau, Piatra Neamt, Bicaz, Iasi si Braila.
[citeste mai mult]

30.08.2011

Un premiu mult ravnit de catre 79 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, a fost cucerit de cel mai bun junior al clubului nostru, George Stoleriu (9 ani), obtinand un rezultat covarsitor, 8 puncte din 9 posibile (7 victorii si 2 remize).
[citeste mai mult]

11.08.2011-14.08.2011

In perioada 11–14 august 2011, Bicazul a fost gazda celui mai puternic turneu de sah care s-a desfasurat in judetul Neamt pâna acum. Turneul a fost organizat de presedintele clubului Bicaz, candidatul de maestru Sebastian Volcinsche. Turneul a fost onorat cu prezenta a 71 de jucatori de sah, cu varste cuprinse intre 5 si 72 de ani, din Romania si Republica Moldova.
[citeste mai mult]

22.06-02.07.2011

La sfarsitul lunii trecute "Clubul Sportiv Sfinxul Iasi" a poposit pe malul marii pentru a participa la concursul international de sah Trofeul Litoralului Ed. XXI. Un concurs foarte puternic cu o participare numeroasa, cu jucatori provenind din: Romania, Serbia, Rusia, Republica Moldova.
[citeste mai mult]

Newsletter:

Fii in contact cu noutatile clubului

Contact:

Telefon mobil: 0749/894835

E-mail: clubsportivsfinxuliasi@yahoo.com

Adresa clubului: Soseaua Nicolina, nr.10, Bl. 937, Sc. B, et.5, ap.16, Iasi, CP 700733

Sponsori:

th th th
th th th th

Parteneri:

th th th th
th th th th